独立式住宅 - 100 平方米

Thouria, Poliani, Messinia
50.000 € 500 € / 平方米

细节

 • 密码: 156
 • 价格: 50.000 €
 • 区域: 100 平方米
 • 卧室: 3
 • 洗澡间: 1
 • WC: 0
 • 客厅: 1
 • 地板: 1
 • 建造年份: 1965
 • 取暖种类: 工业地板
 • 加热介质: 目前
 • 配置家具:
 • 框架: 未知的
 • 地板类型: 木材-瓷砖
 • 能源等级: Το ΠΕΑ είναι υπό έκδοση
 • 空调:
 • 方向: 东子午线

房地产类型

度假之屋 家庭住宅 对于员工 角落 用于投资 明亮

其他房间

花园 储物间 阳台 停车位

内部特征

壁炉

其它

允许携带宠物 适用于专业用途 适用于农业用途 城市规划内

介绍

Πωλείται γωνιακή και φωτεινή μονοκατοικία, 100 τ.μ. στο χωριο ''Πολιανή Μεσσηνίας " σε οικόπεδο 637 τ.μ.
Αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα, και μπάνιο, ενώ είναι διαρρυθμισμένη σε 2 επίπεδα.
Επίσης υπάρχουν δυο αποθήκες 20τ.μ. και 32τ.μ. καθώς επίσης και υπόγειος βοηθητικός χώρος (κελάρι ) 46τ.μ, κήπος, βεράντα και θέση στάθμευσης.

Έχει δάπεδα από ξύλο - πλακάκι.
Στα επιπλέον χαρακτηριστικά του ακινήτου προστίθενται το τζάκι.
Το ακίνητο κρίνεται κατάλληλο για επαγγελματική χρήση.
Τα κατοικίδια είναι επιτρεπτά.


Η Πολιανή είναι ορεινό χωριό της Μεσσηνίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 654 μέτρων[1] και σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα.[2] Είναι η γενέτειρα των μεγάλων αγωνιστών του 21, Γεωργίου Δικαίου ή Παπαφλέσσα[3] και του Αναγνωσταρά ή Χρήστου Κορομηλά-Παπαγεωργίου. Διοικητικά ως Κοινότητα Πολιανής, ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας, του Δήμου Καλαμάτας και ο πληθυσμός της σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, είναι 60 κάτοικοι.[4]

Μνημεία - Αξιοθέατα
Βυζαντινός ναός αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου.
Ο ναός ανήκει αρχιτεκτονικά στον τύπο των ελευθέρων σταυρών και έχει σχήμα «λατινικού σταυρού». Στον αρχικό ναό προστέθηκαν ανοιχτή στοά στα δυτικά και τριώροφο πυργοειδές κωδωνοστάσιο στη νοτιοδυτική γωνία. Η τοιχοποιία του ναού δεν διακρίνεται, λόγω των εκτεταμένων επισκευών. Εσωτερικά, περιέχει μεταβυζαντινές τοιχογραφίες του 18ου αιώνα. Ο ναός χρονολογείται στα παλαιολόγεια χρόνια και συγκεκριμένα στον 13ο-14ο αιώνα. Τα οστά του Παπαφλέσσα έχουν εναποτεθεί μέσα σε ειδική θήκη στην πρόσοψη του ναού.[8]

Βυζαντινός ναός του Τιμίου Σταυρού.
Πρόκειται για μονόκλιτη βασιλική με επίπεδη ξύλινη κορυφή και με τρίπλευρη εξωτερικά κόγχη. Η τοιχοποιία του ναού δεν διακρίνεται, λόγω επιχρισμάτων, ενώ πλούσιος κεραμοπλαστικός διάκοσμος διασώζεται μόνο στην ανατολική πλευρά*. Βάσει των κεραμοπλαστικών στοιχείων, ο ναός χρονολογείται στα παλαιολόγεια χρόνια και συγκεκριμένα στον 13ο-14ο αιώνα.

*Απαντούν τα εξής κοσμήματα (από κάτω προς τα πάνω): σειρά συνεχoμένων τετραγώνων από πλίνθους, τοποθετημένων διαγώνια σε σχήμα ρόμβου, λεπτή οδοντωτή ταινία, πλατύτερη, επίσης διαγώνια ζώνη τετραγώνων από πλίνθους, νέα οδοντωτή ταινία, ζώνη από διπλό ζιγκ-ζαγκ, οδοντωτή ταινία, ζώνη λιθοδομής, ζώνη από διπλό ζιγκ-ζαγκ και τριγωνικές πλάκες.[9]

Μεταβυζαντινός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα.
Σπάνιος τρουλοκάμαρος ναός, κτισμένος με αργολιθοδομή. Στο κτιστό τέμπλο σώζονται τοιχογραφίες του 18ου αιώνα. Θεμελιώθηκε πάνω στα ερείπια βυζαντινού ναού και η σημερινή του μορφή, οφείλεται σε μετασκευή κατά την Τουρκοκρατία (16ος - 17ος αιώνας).

Εργαστήριο Κεράμων (Καμίνι όπτησης κεράμων).
Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας 1940, παρήγαγε μεγάλες, ''βυζαντινού'' τύπου κεραμίδες. Σύμφωνα με τη μαρτυρία των κατοίκων, τόσο η παρακείμενη έκταση για τη λήψη του αργίλου, όσο και το καμίνι, ανήκαν στην ιδιοκτησία της εκκλησίας, η οποία και το ενοικίαζε λαμβάνοντας μέρισμα από την παραγωγή. Παράλληλα, πολλές από τις κεραμίδες σφραγίζονταν, πρακτική σπάνια μέχρι στιγμής στον ελλαδικό χώρο, για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Διακρίνονται εννέα τύποι σφραγισμάτων, τα οποία αντιστοιχούσαν στους διάφορους κεραμοποιούς που μοιράζονταν το ίδιο καμίνι. Η περίπτωση της Πολιανής μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εθνογραφικό παράλληλο για τον τρόπο οργάνωσης των πλυνθοκεραμείων κατά τους βυζαντινούς χρόνους. Εργαστήρια, τέτοιου είδους,(εκκλησιαστικής ιδιοκτησίας), ήταν ευρέως διαδεδομένα στην Κωνσταντινούπολη.

Τιμή πώλησης: 55.000€. Διαθέσιμη από τις: 01/04/2022.

Κωδικός ακινήτου: 156

Για περισσότερα ακίνητα επισκευθείτε την ιστοσελίδα μας: https://anaxrealestate.gr/el

Anax Real Estate
Χρυσάνθου Παγώνη 11, Καλαμάτα, Ελλάδα
https://anaxrealestate.gr/el
anaxkalamata@gmail.com
Τηλέφωνο: +302721550317
Κινητό: +306938176842

Προσοχή! Για την υπόδειξη του ακινήτου είναι απαραίτητη η υπόδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και του Α.Φ.Μ. σας σύμφωνα με τον Ν.4072/11-4-2012 ΦΕΚ 86 Α.